Nieuwe verftrend!

Een kleurtje op de muur. Blijft altijd even spannend, maar het kan nog gedurfder! Een nieuwe trend is geboren, het onafgewerkte vlak op de muur! We vertellen je hoe ook jij dit kan creëren en hoe je het plaatje compleet maakt!

De meesten van jullie zullen witte muren hebben in het interieur. Lekker veilig. Mooi! Want op een witte muur komt het ‘onafgewerkte’ vlak (ofwel lambrisering) goed tot zijn recht. Kies voor een kleur die goed aansluit bij de rest van je interieur. Het moet namelijk een geheel blijven.

Jouw interieur

Er zijn genoeg interieurstylen, te veel om allemaal te behandelen. We kiezen daarom voor de trends van 2016. Wordt jouw trend nou niet behandeld? Dan delen we alvast een handige tip met jullie: Kies altijd voor een kleur die past bij wat je nu al hebt. Is jouw rolgordijn beige? Neem dit dan mee en maak het vlak ook beige. Zijn jouw jaloezieën grijs? Maak het vlak dan ook grijs. Is je kast bruin? Dan is een bruin vlak mooi.

Scandinavisch

In het scandinavische interieur zien we vooral veel zachte kleuren. Wit, licht hout, wat roze hier en daar. Een knalkleur of een donkere kleur is hier een echte no go. Kies voor een zachte pasteltint of een lichte kleur grijs.

Vlak Scandinavisch interieur RW

Een kleur op de muur. Bron: Kinderkamer Stylist

Industrieel

Een echt industrieel interieur heeft donkere muren. Toch zijn er een hoop die het houden bij de lichte muren, omdat het anders toch te donker oogt. In tegenstelling tot het scandinavisch interieur mag er hier wel een grove kleur op de muur. Blauw doet het vaak goed, maar ook donkergrijs, legergroen en ga zo maar door. Heb je nou al een donkere muur? Je kunt ook met wit aan de slag.

Onafgewerkt verfvlak RW

Stoer, onafgewerkt vlak. Bron: Stijlvol Styling

Basic

We kunnen lang doorratelen over de interieurtrends van 2016, maar misschien heb jij gewoon een basic interieur. Ook aan jou wordt gedacht! Bij een basic interieur moet je denken aan grijs, wit etc. Zolang het maar rustige kleuren zijn. Het onafgewerkte vlak moet wel aansluiten op het interieur. Heb je wit in het interieur, dan is kiezen voor een donkere kleur op de muur niet de juiste keuze. Een lichte kleur, zoals beige kan echter flets maken. Een mooie blauwgrijze kleur is de perfecte uitkomst. Hieronder zie je het effect!

Onafgewerkt vlak RW

Mooi en grof vlak. Bron: Bytal

Do It Yourself (DIY):

Het is erg eenvoudig om het zelf te doen! Het enige wat je in huis hoeft te halen zijn twee rolkwasten, verf and that’s it. Zorg dat één rolkwast droog blijft, die hebben we aan het einde nodig. Met de andere kwast kun je het vlak verven. Het is wat eng, maar het mag best een groot vlak zijn! 1,5 tot 2 meter bij 1 meter is goed. Het hoeft niet netjes gedaan te worden. Voor alle mensen die met twee linkerhanden geboren zijn, is het ook prima te doen!

Klaar met het verven van het gewenste vlak? Pak de andere rolkwast erbij. Hiermee ga je de randjes nog wat vervagen. Het mag er ‘rommelig’ uitzien, dat is juist de bedoeling.

Om het af te maken, kan je er een leuke quote bijplakken, een leuk kaartje of een familiefoto. Vergeet de lijm, ga voor washi tape! Makkelijk te bevestigen en te verwijderen. En tape met een kleurtje staat ook nog eens hartstikke leuk.