Inrichting van de kinderkamer

Een nieuw gezinslid wordt als prins of prinses behandeld. Logisch, want we willen het beste voor onze kids. Genoeg knuffels en een hoop speelgoed om ze bezig te houden, mooie kleertjes om met je kindje te pronken bij het wekelijkse bezoekje aan de supermarkt en ga zo maar door. En dan de kinderkamer. Hoe gaan we dat aanpakken? Wij geven je wat tips!

Overzicht houden

Leuk, al die kleurrijke, pluchen beesten. Maar een rustig geheel bereik je niet als ze verspreid liggen over de vloer. En de kleding moet natuurlijk ook mooi worden opgeborgen. Een handig opbergsysteem is dus echt een must in de kinderkamer!

Opbergsysteem Kinderkamer

Raamdecoratie zorgt voor heerlijke nachtrust

Met een mooie ledikant en schattige pyjama’s ben je al een eind op weg. Raamdecoratie is daarnaast erg belangrijk. Voor een optimale nachtrust is een verduisterend rolgordijn of verduisterend duorolgordijn de perfecte optie! Sinds kort bieden wij ook verduisterende rolgordijnen voor in de kinderkamer aan. Lees daarover meer in dit artikel. Daarnaast zijn jaloezieën op maat ook een goede optie. Met mooie overgordijnen zijn deze ook verduisterend! Het ziet er daarnaast ook gelijk gezellig en knus uit.

Jaloezieën op maat in kinderkamer

Maar dan zijn we er nog niet. De kleine deugniet gaat graag op onderzoek uit en dat weten we maar al te goed. Daarom is het verstandig om de raamdecoratie uit te laten voeren met een Child Safety ketting. De ketting komt hierbij altijd 1,5 meter boven de vloer te hangen. Hiermee loop je geen risico dat je kind stikt in de ketting.

Een kleurtje op de muur?

Hoe kleurrijker, hoe beter. Wees dus niet bang om een kleurtje op de muur aan te brengen. Heb je een kleurtje op de muur, dan kan je ook nog kiezen voor witte meubels om het wat rustiger te houden. Maar hé, een kamer vol met kleur is ook erg gezellig! Heb je toch maar witte muren? Dan kan je losgaan met gekleurde meubels, dekens enzovoort.

The finishing touch

Decoratie! We zijn er dol op. Het gaat van grote knuffels tot muurschilderingen en ga zo maar door. Op Pinterest zien we altijd de grootste kinderkamers voorbij komen, maar wij weten ook wel dat niet iedereen beschikt over zoveel ruimte. Dan is het handig om veel te werken met muren. Een mooie muurschildering als eyecatcher en wat leuke decoratie aan de muur maken de kamer ook leuk! Houten plankjes om wat kleine dingetjes op te zetten en foto’s van je kleintje aan de muur. En als de knuffels weer eens verspreid liggen over de vloer, is het plaatje compleet!

Muurstickers kinderkamer

Decoratie aan de muur in de kinderkamer