Haal licht in huis met deze herfst-DIY!

De temperaturen worden steeds lager en dat is goed te merken in huis. De verwarming zorgt voor een hoop warmte. Toch wil je ook wat warmte, maar ook licht, toevoegen aan het interieur. Zo zijn de herfst en winter, ondanks de kou, toch draagbaar. Met deze Do It Yourself haal jij zeker weten warmte in huis! 

Tijd voor een DIY!

Accessoires zijn dé oplossing om warmte toe te voegen aan je interieur. Met brons- en kopertinten, maar ook met kleuren als rood, okergeel en oranje creëer je al snel een knusse sfeer in een ruimte als je woonkamer. Je kan accessoires in een woonwinkel scoren, maar hoe leuk is het om zelf een accessoire voor in je interieur te maken?!

DIY 1: “Steek jij de kaarsjes aan?!”

Alle DIY’s die je hieronder ziet, hebben te maken met sfeerlicht in huis. De eerste DIY is er eentje om warme kleuren toe te voegen aan je interieur. Ohja, alle DIY’s kosten je maar een paar uurtjes!

DIY

Glazen pot met blaadjes. Bron: Steph To Read

Wat heb je nodig?: Een mason jar/glazen pot, waxenelichtjes, herfstbladeren, transparante lijm, een kwast en stro/touw.

Zo ga je te werk: Was je glazen pot en droog deze af om zo al het vuil van de pot af te halen. Selecteer de mooiste bladeren die je vervolgens op de glazen pot wil plakken. Pak je lijm en smeer dit met de kwast op de achterkant van het blad. Herhaal deze stappen tot je de pot (volledig) hebt bedekt met bladeren. Laat dit een aantal uur drogen. Je maakt ‘m af door de bovenkant te versieren met touw of stro. Steek een waxinelichtje aan, leg deze in je glazen pot en je DIY is klaar!

DIY 2: Kaneelstokjes?! 

DIY

Kaarsen omringd met kaneelstokjes. Bron: De Mode

Wat heb je nodig?: Kaarsen, kaneelstokjes, touw en een dienblad.

Zo ga je te werk: Pak je dienblad en zet daar je kaarsen op. Het makkelijkst is om vervolgens een lus te maken met het touw rondom de kaars. Zorg dat er genoeg ruimte is om de kaneelstokjes tussen het touw en de kaars te plaatsen. Na het maken van de lus kun je eenvoudig de kaneelstokjes rondom te kaars plaatsen. Als alle kaneelstokjes rondom de kaars staan, kan je de lus losmaken en deze strakker trekken en het afmaken met een mooie strik. Zet je kaarsen en wat andere kleine decoratie op je dienblad en dan is ook je tweede DIY klaar!

DIY 3: Hout in huis

DIY

Houten waxinelichthouders voor op de salontafel. Bron: Pinterest

Wat heb je nodig?: Een houten tak (50 tot 60 mm dik), een boor, een zaag en waxinelichtjes.

Zo ga je te werk: Zorg dat je houten tak droog is. Dit kan je doen door hem droog te föhnen, maar je kan de tak ook een dag laten drogen. Vervolgens zaag je met een (figuur)zaag verschillende blokken uit de tak. Je bereikt een speels effect als je verschillende hoogtes creëert. Het hoeft ook niet recht te zijn, zoals je hierboven ziet. Boor vervolgens een gat in het blok hout met een 40mm of 42mm boor. Met een van deze twee maten past je waxinelichtje er perfect in! Schuur, naar wens het geheel nog glad en dan is de derde en laatste DIY ook klaar!