Gourmetten tijdens de feestdagen!

Nog een paar daagjes wachten tot kerst! Het gourmetstel wordt weer van zolder afgehaald, want we gaan massaal met de familie gourmetten. Super gezellig natuurlijk. De geur erna is alleen niet zo geliefd. Wij vertellen je hoe je de geur zo snel mogelijk uit je huis krijgt!

De afzuigkap

Dit is al een bekende truc. Toch vergeten sommige mensen het om de afzuigkap aan te zetten, waardoor ze vervolgens in een kamer zitten die blauw staat van de rook.

Ramen/deuren open

Het geeft vrijwel hetzelfde effect als een afzuigkap. De uitspraak Less is more is hier alleen niet van toepassing. Naast de afzuigkap ook de ramen en/of (achter)deur openzetten kan geen kwaad.

Je raamdecoratie

Ook niet geheel onbelangrijk. Velen hebben een standaard rolgordijn of duorolgordijn. Het geeft wat meer sfeer als je ze sluit, maar daar zit een nadeel aan. De rook trekt namelijk in je raamdecoratie en die krijg je er niet makkelijk weer uit. Het staat wat minder gezellig, maar het is het verstandigst als je je raamdecoratie helemaal oprolt, totdat er niets meer hangt. Zo is de kans dat de geur in de rolgordijnstof trekt zo klein mogelijk.

Gourmetten tijdens de feestdagen

Raamdecoratie omhoog tijdens het gourmetten! Bron: NordicNew

Een schaaltje met spiritus

Dit is een hele makkelijke. Het enige wat je nodig hebt is brandspiritus en een bakje. Zet dit op het het aanrecht. De volgende ochtend moet de stank verdwenen zijn.

Azijn!

Onze laatste tip is azijn. We hebben twee verschillende manieren voor jullie waarbij azijn kan helpen tegen de vieze geur.

Azijn in een pan

De eerste optie. Doe een beetje azijn in een pan en zet deze op een laag pitje. De geur zal vanzelf verdwijnen.

Azijn boven de verwarming

De tweede optie. Schenk wat azijn in een diep bord en zet deze boven de verwarming. Het azijn zal verdampen en zal zorgen dat de geur verdwijnt.

Het team van Rolgordijnwinkel.nl wenst jou prettige feestdagen een een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Gourmetten tijdens de feestdagen

Gourmetten met de feestdagen. Bron: Francesca Kookt