Een botanisch interieur in een handomdraai

Het botanische interieur blijft nog steeds ontzettend populair. Het kleurenpalet van deze woontrend bestaat voor zo’n 80% uit groen. Het lijkt voor velen een grote klus om deze woontrend te verwerken binnen het interieur. Wij laten je het tegendeel zien. Een botanisch interieur creëer je namelijk in een handomdraai!

Het kernelement: Planten

Het belangrijkste element binnen een botanisch interieur zijn planten. Je hoeft niet gelijk aan de slag met groene verf en houten meubels. Met alleen planten creëer je al een exotisch effect. Wees hierbij niet bang om voor grote planten te kiezen. Eén grote plant is, in dit geval, beter als vijf kleine plantjes in de vensterbank. Je kan overigens ook spelen met verschillende hoogtes, wanneer je meerdere grote planten hebt. Dit zorgt voor een speelse look.

Heb je geen groene vingers? Er zijn ook hele mooie kunstplanten op internet en in tuincentra te vinden! Zo creëer je wel een botanisch gevoel maar, hoef je niet meer om te kijken naar al het groen in huis.

Botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Planten in het interieur. Bron foto 1: VS Gram Bron foto 2: Lei Leister

Allergisch? Dan is dit de oplossing!

Ben je allergisch maar, wil je toch een botanisch interieur creëren? Dan is het erg leuk om te werken met foto’s. Op Pinterest vind je hele leuke creaties die leuk zijn om op te hangen. Wees ook hier niet bang om te kiezen voor wat grotere foto’s of posters. De grote posters kunnen in een leuke lijst opgehangen worden en de kleine afbeeldingen kan je ophangen met washitape. Het leukst is om het af te laten drukken op ‘natuurlijk’ papier, dus geen standaard printpapier.

We hebben de optie hierboven al een keer genoemd maar, kunstplanten zijn ook erg geschikt voor mensen met een allergie. Zo kan je zorgen voor variatie in afbeeldingen en (kunst)planten. Pluspunt: Dit kost je maximaal een paar uurtjes werk. Een woontrend in je interieur verwerken hoeft dus echt niet lang te duren!

Botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Foto’s in het interieur. Bron foto 1: New Stories Bron foto 2: Costes

Voor de durfal: Kleur!

Vind je alleen een paar planten niet genoeg en ben jij wel klaar voor wat extra kleur in je interieur? Dan is het leuk om te werken met kleuren op de muur! Deze versterken het botanische effect wat je wil creëren. Heb je zelf al veel gekleurde meubels, kies dan voor een egale kleur voor op de muur. Zo is lichtgroen een goede kleur om mee te werken maar, turqouise is ook zeer geschikt. Daarbij kan ook gewerkt worden met kleurvakken of lambrisering.

Heb je een rustige inrichting en maak je veel gebruik van wit en licht hout? Maak het dan spannend en speels met een leuke print! Zo is behang een goede mogelijkheid. Dit versterkt het exotische effect dat perfect past binnen deze toffe woonstijl.

botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Kleur in je interieur. Bron foto 1: Flair Bron foto 2: Delicate Taupe

Bring back mother nature

Binnen een botanisch interieur wordt er veel gewerkt met natuurlijke materialen. Planten zijn erg belangrijk maar, ook meubels van natuurlijke materialen horen thuis binnen deze woontrend. Zo wordt er vooral veel gewerkt met hout, zowel licht als grof hout. Om dit in het gehele interieur mooi en evenwichtig door te laten lopen, zijn houten jaloezieën een echte aanrader. Deze passen goed binnen het kleurenpalet van het botanische interieur.

Door de lamellen die je zelf kan verstellen, bepaal je gemakkelijk de lichtinval en daarmee ook de privacy. In de winter houdt het de warmte binnen en in de zomer houden de lamellen de warmte juist buiten. Daarbij zijn houten jaloezieën op maat dus ook gunstig voor je energierekening! Vergeet je trouwens niet om gratis kleurstalen aan te vragen?

Botanisch interieur Rolgordijnwinkel.nl

Houten jaloezieën in een botanisch interieur. Bron foto: Art Floor