10 Tips voor het kiezen van uw raamdecoratie!

Bij het uitkiezen van nieuwe raamdecoraties/binnenzonwering is het belangrijk goed voorbereid van start te gaan. Neem de tijd om tot de juiste raamdecoratie te komen, die past bij uw huis, interieur, wensen en raampartij. We geven u tien raamdecoratie tips om over na te denken.

1. Neemt u uw interieur eens goed onder de loep: wat past bij de betreffende ruimtes? Wat zoekt u qua sfeer? Doe inspiratie op in winkels, webshops en bladen en bewaar goede voorbeelden die passen bij uw smaak. (Pinterest is een leuke website om eigen moodboards te maken)

2. Kies lichte kleuren in plaats van donkere kleuren voor een kleine ruimte; dit oogt ruimtelijker. Onthoud: verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer, horizontale strepen de lengte.

3. Welke woonstijl past bij u? Heeft u een strak modern, klassiek, industrieel, landelijk of juist trendy interieur en pas hierop uw raamdecoraties aan. (http://ntracademie.nl/cursussen/cursuspagina/10-stappencursus-woonstyling/stap/1.html)

4. Heeft u vaak kaarsjes aan in de vensterbank? Kies dan voor brandvertragende stoffen.

5. Laat de kleur van de raamdecoratie terugkomen in de rest van de ruimte, om eenheid te creëren.

6. Wilt u een verduisterend effect in bijvoorbeeld de slaapkamer? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn of verduisterend duorolgordijn. Er is een grote kleurencollectie beschikbaar.

7. Kijk altijd naar beoordelingen en een keurmerk, zodat u uit kunt gaan van een goede service en garantie.

8. Stuur een foto per email of neem deze mee van de betreffende raampartij en ruimte. Een specialist kan dan meedenken en adviseren in mogelijkheden en inschatten welke soort raamdecoratie (rolgordijnen, duorolgordijnen, aluminium jaloezieen, houten jaloezieen of lamellen) past in uw interieur.

9. Let op details en technische aandachtspunten. Welke bevestigingsmanier heeft de voorkeur en is dit mogelijk? Denk ook na over de afwerking van de raamdecoratie, want er zijn vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de kleur ketting!

10. Het zorgvuldig bevestigen van raamdecoratie is belangrijk. Wanneer u er niet uitkomt bel dan altijd even met de klantenservice.

jaloezieen eettafel 1