10 dingen die je niet weet over raamdecoratie!

Een overzicht van verschillende weetjes en tips over raamdecoraties zoals rolgordijnen, duorolgordijnen, jaloezieën en lamellen. De mogelijkheden zijn oneindig! Wij geven je een top 10 met alles wat je moet weten over raamdecoraties. Zo wordt het kiezen opeens een stuk makkelijker.

1. Vooroordelen

Over raamdecoraties bestaan vele vooroordelen. Veel mensen krijgen de kriebels van rolgordijnen en associëren luxaflex jaloezieën met kantoorpanden. Maar niets is minder waar!
Er zijn verschillende soorten raamdecoraties mogelijk. Er zijn raamdecoraties die gemaakt zijn van zachte en moderne stoffen, verkrijgbaar in honderden kleuren, lichtdoorlatend (semi-transparant) of verduisterend, heel breed of voor kleine ramen. Bekijk een deel van het aanbod op de website en vraag eventueel kleurstalen aan met uw specifieke wensen.

2. Passend

Zoek raamdecoratie die past bij de inrichting en bouw van je huis. Een jaren vijftig woning? Mooie rolgordijnen of duorolgordijnen geven sfeer en warmte. Nieuwbouw met een moderne inrichting? Denk aan houten jaloezieën of aluminium jaloezieën, voor een perfecte combinatie van privacy en lichtinval op elk tijdstip van de dag. Natuurlijk kun je een rolgordijn ook helemaal modern maken door de keuze van de stof met alle extra opties.

3. Kleur


Veel mensen kiezen al snel voor veilig wit. Maar durf ook voor een kleurtje te gaan. Dit maakt je interieur spannend. Er zijn verschillende raamdecoraties met een breed kleurenaanbod, zoals rolgordijnen, aluminium jaloezieën, houten jaloezieën, lamellen en duorolgordijnen.
Rolgordijn in woonkamer

4. Tocht

Enkel glas of last van tocht? Hang gevoerde overgordijnen op voor uw binnenzonwering! Doordat ze dikker en zwaarder zijn houden ze veel tocht tegen.

5. Persoonlijk


Geef uw raamdecoratie een persoonlijk tintje . U kunt bij een rolgordijn kiezen voor verschillende kleuren ketting, montagesteunen, stofkleur, een mooie onderlat en eventueel tegen meerprijs een luxe kettinggewicht en een mooie sierkap.
Kettingen    onderlatten

6. Overgordijnen op de grond

Met overgordijnen die op de grond hangen, accentueer je de hoogte van de ruimte. Ook geeft het een wat rijkere uitstraling.

7. Raamdecoratie in de badkamer

Er zijn ook raamdecoraties die speciaal geschikt zijn voor vochtige ruimten. Rolgordijnwinkel.nl heeft speciale vochtbestendige rolgordijnen voor in de badkamer, andere vochtige ruimten of keuken om vetvlekken te voorkomen. Ook aluminium jaloezieën zijn zeer geschikt, daar deze niet zullen gaan roesten.

8. Help, inkijk!

Mooie grote ramen. Maar wat doe je tegen inkijk, zonder dat je lichtinval verliest. De duorolgordijnen semi-transparant en rolgordijnen semi-transparant laten wel licht door, maar zijn geheel in privacy-uitvoering. Ook jaloezieën kunt u zo kantelen, om te zorgen dat u geen inkijk heeft.
Aluminium jaloezieën in kantoor

9. Een schuin Velux dakraam/(zolder)raam?

Er zijn verschillende raamdecoraties voor een schuin raam. Zo heb je Velux-dakramen waar u een rolgordijn of jaloezie voor kunt plaatsen, zonder dat u deze hoeft op te meten. U hoeft alleen het Veluxtype af te lezen aan de bovenzijde van het raam wanneer u deze kantelt.
Ook zijn er kiepkantelramen waar u in principe alle raamdecoraties voor kunt plaatsen, afhankelijk van de situatie bij u thuis. Een geheel nieuw product speciaal ontwikkeld voor kiepkantelramen is het perfect fit systeem. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met de klantenservice.

10. Gratis kleurstalen!


Ben je er nog niet uit naar welk product of kleurtint je voorkeur uit gaat? U hoeft tegenwoordig niet meer langs bij een woninginrichter om de vele collectieboeken open te slaan. Vraag eens gratis kleurstalen aan om deze thuis eens goed te bekijken welke het beste past in uw interieur. Wij helpen u graag om een mooie kleurenset samen te stellen naar aanleiding van uw wensen!